About

Ilkka Janatuinen

TERVETULOA BLOGIINI.

Olen freelance graafinen suunnittelija, jonka ydinosaamista on laadukkaiden yritysilmeiden ja logojen suunnittelu. Kirjoitan blogiini aiheista, jotka kiinnostavat itseäni eniten, eli logosuunnittelusta ja typografiasta, välillä muustakin graafiseen suunnitteluun liittyvästä. Luen aktiivisesti alan kirjallisuutta, joten tarkoituksenani on myös kerätä blogiini kirja-arvosteluita sekä -suosituksia kaikille aihepiiristä enemmän kiinnostuneille. Pääosin kirjoitan äidinkielelläni, eli suomeksi, mutta koska asiakaskuntani on melko kansainvälistä, jokunen artikkeli on myös englanniksi.

Valmistuin kuvataiteilijaksi Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2004, jonka jälkeen olen opiskellut myös viestinnän perusteita Helsingin avoimessa yliopistossa. Logoja olen suunnitellut yrityksille, yhteisöille, tuotteille ja yksityishenkilöille aina 90-luvun lopulta saakka. Aluksi opintojen ja töiden ohella harrastuksena sekä sivutyönä, mutta täyspäiväisenä freelance-suunnittelijana olen toiminut vuodesta 2012 alkaen.

Blogin nimi, Logotyyppi, tarkoittaa nimen vakiintunutta kirjoitusasua. Se johtuu kreikan kielen sanoista logos (sana) ja typos (muoto, merkki). Sanasta Logotyyppi tulee myös sen lyhyempi ja paremmin tunnettu versio “Logo”, jonka käyttö on sittemmin laajentunut yleisesti kuvaamaan myös muunlaisia tunnuksia, kuin pelkästään nimen kirjoitusasua. Esimerkiksi yrityksen nimen yhteydessä käytettävää liikemerkkiä tai tunnusta. Sana “typografia” taas tulee kreikan kielen sanoista typos (muoto, merkki) ja graphein (kirjoitus, kirjoittaa). Sillä tarkoitetaan kirjainten ja tekstin muotoilua sekä asettelua, visuaalista järjestelyä. Näistä, ja muista alan termeistä myöhemmin lisää blogikirjoitusten muodossa.

Avoimuuden nimissä mainittakoon tässä välissä myös se, että harrastan blogissani affiliate-markkinointia, eli esim. kirjaesittelyiden yhteydessä laitan linkin sivustolle, josta tilatessasi linkkini kautta kirjan, pieni prosentti myynnistä tulee itselleni. Pääasialliset yhteistyökumppanini ovat MyFonts.com ja Amazon.co.uk, joiden aktiivinen ja tyytyväinen asiakas itsekin olen. Tarkoituksenani ei kuitenkaan ole tyrkyttää mainoksia blogissani, vaan ensisijaisesti tuottaa mielenkiintoista ja hyödyllistä sisältöä aihepiiristä kiinnostuneille lukijoille.

Laitathan palautetta, jos pidät lukemastasi, löydät tekstistä asiavirheitä, tai vaikkapa toivot blogikirjoitusta jostain tietystä, itseäsi kiinnostavasta aiheesta.

Logosuunnittelu-portfoliooni voit tutustua osoitteessa ilkkaj.com

Ilkka Janatuinen

 

Twitter: @ilkkajii

Facebook: Logosuunnittelu

Skype: ilkkajii

Pinterest: ilkkajii

New Comment